× تصاویر و سفرنامه تورهای بهار 97

سفرنامه تور جنگل تنگه دار مورخ 97/3/11

بیشتر
5 سال 11 ماه قبل #1917 توسط travelloug
سفرنامه تور جنگل تنگه دار
مورخ 97/3/11
راهنما: سهیل صالحی


سفر به اعماق جنگل هیرکانی
جمعه صبح بی مطلعی رهسپار جاده شدیم. هوا تاریک بود اما دلمان روشن بود که رود و جنگل و در انتظار ماست.
از پیچ و خم جاده تاریخی چالوس عبور کردیم، جاده‌ای که روزگاری باریک و خاکی بوده و فقط برای انتقال محصولات کشاورزی، زغال و چوب از آن استفاده می‌شده و این روزها خودش مقصد گردشگری ست. و زخم گردشگران بی احتیاط و پل‌ها و آزادراه‌های جدید بر دلش نشسته. روزگاری جاده چالوس گوشه‌ی امنی بود برای نفسی تازه ، چای دم کشیده و رودخانه‌ای باصفا، اما چند وقتی ست که ازدحام ماشین‌ها، گرانی و کاسب‌های بی معرفتش اشتیاقمان را کم کرده.
صبحانه را در منطقه سیاه بیشه نوش جان کردیم و از زیبایی کوهستان لذت بردیم.






در طول مسیر از گپ و گفت در جمع دوستان لذت بردیم و آواز خوندیم و شاد بودیم. تا اینکه به ابتدای تنگه دار رسیدیم. بعد از پوشیدن لباس مناسب وارد رودخانه شدیم .








آب رودخانه خنک و دلچسب بود. تا می‌تونستیم آب بازی کردیم و عکسای قشنگ گرفتیم. عبور از تنگه‌ها و پرش در آب رودخانه حالمون رو جا آورده بود.











راهنمای محلی آقا فرشاد هم همراهمون بودند. بعد از عبور از تنگه اصلی و شنا و هیجان به جنگل رسیدیم. جنگلی بی نظیر و درختان انجیلی سر به فلک کشیده. آتش را به راه کردیم و چای به لیمو نوشیدیم. گرمای آتش یه چیز دیگست که وجودمون رو گرم می‌کنه.


کم کم موقع برگشت بود. سوار خودروهای ویژه آبی رنگ شدیم و از ته دل کیف کردیم. اتوبوس و آقا سید عزیز منتظر ما بودند تا در آرامش مطلق به طرف کرج رهسپار شویم.


در طول مسیر در کنار هم لذت بردیم و بازی پانتومیم جمعمون رو گرم تر کردو بعد از صرف میان وعده‌ی البرز من به استان البرز رسیدیم و سک روز خوش دوباره برایمان تکرار شد. در طول مسیر برگشت در مورد بومگردی و فواید اون در گردشگری هم صحبت کردیم.
۱
- مفهوم بوم گردی و اکوتوریسم چیست و چرا باید به آن اهمیت داد؟
با پیشرفت های صورت گرفته در صنایع حمل و نقل و فناوری اطلاعات، حتی دورترین و بکرترین نقاط روی زمین نیز در دید و دسترس علاقمندان به سفر و گردشگری قرار گرفته و در حال حاضر، گردشگری یا توریسم ، بزرگترین صنعت در دنیا محسوب می شود و شاخه ی طبیعت گردی نیز رو به رشد ترین بخش آن است.
تقریبا تمام آدمها سفرکردن را دوست دارند. دوست دارند به نقاط مختلف سفر کنند، از طبیعت لذت ببرند و دنیا را کشف کنند. اما این تجربه ی سفر و لذت طبیعت گردی باید به گونه ای باشد که به محیط طبیعی منطقه آسیبی نرسد.
در پاسخ به میل و اشتیاق رو به رشد سفر کردن و طبیعت گردی و در راستای حفظ محیط زیست ، پایداری زیست بوم و فرهنگ مناطق گردشگری ، مفهوم و اخلاقیاتی نو به نام ” بوم گردی “یا ” اکوتوریسم ” ظهور کرده است. اکوتوریسم پیش از هر چیز یک نوع نگرش خاص و آینده نگرانه و اخلاقی-فرهنگی-انسانی به مقوله گردشگری است.
یکی از مهمترین نتایج این نگرش به گردشگری و طبیعت گردی ، ایجاد اشتغال برای ساکنان بومی منطقه و کسب در آمد برای آنان است؛ که از این طریق ساکنین منطقه ترغیب به حفظ محیط زیست، آداب و رسوم و آنچه برای گردشگران جذاب است می شوند. به این ترتیب اکوتوریسم می تواند در حفظ و پاسداری محیط زیست طبیعی و انسانی و همچنین توسعه پایدار تاثیرگذار باشد.

۲- تعریف بوم گردی ( اکوتوریسم ) چیست ؟
بنابر آخرین تعریف ارائه شده توسط جامعه بین المللی اکوتوریسم (TIES : The International Ecotourism Society) در سال ۲۰۱۵ بوم گردی یا اکوتوریسم ” سفری است مسئولانه به جاذبه های طبیعی برای لذت بردن، ادراک و قدر طبیعت را دانستن ( و همراهی کردن با ویژگی های فرهنگی متعلق به گذشته و حال حاضر ) به طوری که حافظ زیست بوم بوده ، سبب پایداری کیفیت زندگی مردم منطقه شده، شامل آموزش بوده و در آن گردشگر و در فعالیت های سودآور اجتماعی-اقتصادی مردم محلی مشارکت داشته باشد.” در بوم گردی کلمه ی آموزش بسیار مورد تاکید قرار داشته، هم شامل مسافران و هم شامل مردم محلی می شود.
منبع: www.ecaravan.com

به امید دیدار ...

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

زمان ایجاد صفحه: 0.102 ثانیه

نماد اعتماد الکترونیک

enamad

ارتباط با ما

    • تلفن : 34213531-026
    • موبایل : 09391725252
    • Email: info@alborzeman.ir
    • کرج، میدان سپاه ، به سمت سه راه گوهردشت ، بعد از خیابان بوستان ، ساختمان گلستان ، واحد یک